Dagbesteding & Begeleiding

Activiteiten

Activiteiten

Groen

Werk jij graag in het groen? Je kan bij de Lorr in de fruit-, groente-, noten- & bloementuin werken. Je kan appels, peren, kersen of bessen plukken. Je mag schoffelen, wieden, zaaien, spitten, snoeien en maaien. Je kan verse groenten oogsten en bloemen plukken. Of je gaat bijvoorbeeld lekker aan de slag in ons eigen wilgenbos.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Keuken

Werk jij graag in de keuken? In de keuken kan je met tal van horeca activiteiten aan de slag. Een verse soep maken, appel- en perensap persen, groenten snijden, smoothie bereiden, koffie en thee zetten, notenolie maken, koekjes bakken en stoofpeertjes inmaken. Zo veel mogelijk met verse producten van eigen bodem. Ook bieden we tal van huishoudelijke activiteiten. Denk aan poetsen, de was vouwen en boodschappen doen.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Werken op locatie

Werken op locatie? Misschien vind je het fijn om soms buiten de boerderij te werken. Een andere omgeving kan goed zijn voor je ontwikkeling. Je mag bij een groepje aansluiten dat soms op locatie werkt. Denk bijvoorbeeld aan snoei- en onderhoudswerkzaamheden in de gemeentebossen van Venray. Of het verzorgen van de boeketjes bloemen bij de plaatselijke lunchroom.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Houtwerk

Lekker klussen? Met hulp van de begeleiding mag je mooie dingen maken van hout. Denk bijvoorbeeld aan een kistje voor ons eigen appelsap of een vogelhuisje. Vind je het leuker om stookhout te zagen? Samen we zoeken we naar een klusje dat bij jou past.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Sporten

Sporten is gezond! Wij doen graag ons best voor jouw gezondheid. We zoeken naar passende bewegingsactiviteiten. Denk aan wandelen, voetballen, een groepsles op groot scherm of gewoon een bal overgooien. We bieden jou bewegingsactiviteiten op maat.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Creatief

Ben je creatief? Misschien vind je het leuk om wenskaarten te maken of om de kantine te versieren voor kerst, Pasen en carnaval. Help je liever de begeleiding met een boekje bloemen maken? Samen maken we boerderij nóg mooier.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Dieren

We zijn een dierenweitje aan het maken. Zo kunnen we straks samen van de dieren genieten. Een pony borstelen, de dieren voeren, of gewoon lekker kijken vanaf het bankje? We kiezen een activiteit die bij jou past.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief

Muziek

Hou je van muziek? We zingen samen en maken muziek met de tamboerijn, sambabal en met slaginstrumenten. Soms oefenen we een dansje. Als jij vrolijk wordt van muziek, dan mag je aansluiten bij de muziekactiviteit.

Aanmelden voor een rondleiding Aanmelden voor onze nieuwsbrief
Previous slide
Next slide

De begeleiding

Zorgboerderij de Lorr ligt in Venray en biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. De zorgboerderij is een vriendelijke en gezellige plek. Er wordt veel gelachen. Misschien dat deze sfeer jou kan helpen, om jezelf op sociaal vlak nog wat verder te ontwikkelen. Wat betreft het werk, gaan we samen kijken welke activiteiten het beste bij jou passen. Met voldoende geduld en de juiste persoonlijke aandacht, kan je vaak nóg meer dan je denkt. We vinden het belangrijk dat jij succeservaring opdoet. Dat jij trots kan zijn op je werk. Dit vergroot je zelfvertrouwen en ontplooiingskansen. De prestatie is altijd bijzaak. Iedereen draagt naar vermogen een steentje bij.

Gezond werken

Beweging is gezond en dus belangrijk. Maar natuurlijk is bewegen voor iedereen anders. We kijken naar wat je kan en naar wat je fijn vindt. Denk aan werken in de tuin of gewoon een rondje wandelen. We bieden jou iedere dag wat beweging op maat. Tijdens de lunch wordt altijd een zelfgemaakte soep geserveerd met verse groenten. Vaak van eigen bodem. Ook zijn er ruim voldoende vaste drinkmomenten. We kiezen voor gezond met water, koffie, thee, melk en vers fruitsap uit de eigen tuin.

Op pad met de skelters
Vriendschap

Duurzaamheid

Bij de teelt van fruit, groenten en bloemen worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Daarnaast heeft de boerderij een eigen wilgenbos. Met het hout dat uit ons bos komt, stoken we de algemene ruimtes warm. Veel van onze deelnemers vinden het leuk om het hout uit ons bos te zagen en te kloven. Anderen vullen graag de kachels. Jaarlijks neemt het bos evenveel co2 op uit lucht, als dat we uitstoten met onze kachels. Dit maakt de cirkel rond. Op de daken van de Lorr liggen zonnepanelen. Jaarlijks wordt evenveel elektriciteit opgewekt, als dat we verbruiken. Zorgboerderij de Lorr is energieneutraal.

Wil je meer weten over onze mooie zorgboerderij?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over onze zorgboerderij.

    Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming om jou periodiek via e-mail nieuwsbrieven te sturen en ga je akkoord met ons ‘Privacyreglement’.