Dagbesteding & Begeleiding

Activiteiten

Activiteiten

Groen

Werk jij graag in het groen? Je kan bij de Lorr in de fruit-, groente-, noten- & bloementuin werken. Je kan appels, peren, kersen of bessen plukken. Je mag schoffelen, wieden, zaaien, spitten, snoeien en maaien. Je kan verse groenten oogsten en bloemen plukken. Of je gaat bijvoorbeeld lekker aan de slag in ons eigen wilgenbos.

Aanmelden voor een rondleiding

Keuken

Werk jij graag in de keuken? In de keuken kan je met tal van horeca activiteiten aan de slag. Een verse soep maken, appel- en perensap persen, groenten snijden, smoothie bereiden, koffie en thee zetten, notenolie maken, koekjes bakken en stoofpeertjes inmaken. Zo veel mogelijk met verse producten van eigen bodem. Ook bieden we tal van huishoudelijke activiteiten. Denk aan poetsen, de was vouwen en boodschappen doen.

Aanmelden voor een rondleiding

Werken op locatie

Werken op locatie? Misschien vind je het fijn om soms buiten de boerderij te werken. Een andere omgeving kan goed zijn voor je ontwikkeling. Je mag bij een groepje aansluiten dat soms op locatie werkt. Denk bijvoorbeeld aan snoei- en onderhoudswerkzaamheden in de gemeentebossen van Venray. Of het verzorgen van boeketjes bloemen bij de plaatselijke lunchroom.

Aanmelden voor een rondleiding

Houtwerk & creatief

Lekker klussen of creatief? In de schuur kan je samen met de begeleiding allerlei mooie dingen van hout maken. Denk bijvoorbeeld aan een kistje voor ons eigen appelsap, een vogelhuisje of een houten bankje. Als je creatief bent, dan vind je mozaïeken en verven misschien leuk. Ook worden in de schuur pallets gesloopt en er wordt hout gezaagd, uit ons eigen wilgenbos.

Aanmelden voor een rondleiding

Dieren

Werk jij graag met dieren? Dan vind je het vast leuk om onze pony naar de wei te brengen. Als je dat een beetje spannend vindt, dan mag je ook samen met iemand de pony borstelen. Misschien vind je het zelfs leuk om de stal uit te mesten. We hebben een groepje dat dagelijks een rondje wandelt door het dorp. Als je het fijn vindt, dan wandelen we langs de geitjes en de paarden.

Aanmelden voor een rondleiding
Previous slide
Next slide

De begeleiding

Zorgboerderij de Lorr ligt in Venray en biedt dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. De zorgboerderij is een vriendelijke en gezellige plek. Er wordt veel gelachen. Misschien dat deze sfeer jou kan helpen, om jezelf op sociaal vlak nog wat verder te ontwikkelen. Wat betreft het werk, gaan we samen kijken welke activiteiten het beste bij jou passen. Met voldoende geduld en de juiste persoonlijke aandacht, kan je vaak nóg meer dan je denkt. We vinden het belangrijk dat jij succeservaring opdoet. Dat jij trots kan zijn op je werk. Dit vergroot je zelfvertrouwen en ontplooiingskansen. De prestatie is altijd bijzaak. Iedereen draagt naar vermogen een steentje bij.

Gezond werken

Beweging is gezond en dus belangrijk. Maar natuurlijk is bewegen voor iedereen anders. We kijken naar wat je kan en naar wat je fijn vindt. Denk aan werken in de tuin of gewoon een rondje wandelen. We bieden jou iedere dag wat beweging op maat. Tijdens de lunch wordt altijd een zelfgemaakte soep geserveerd met verse groenten. Vaak van eigen bodem. Ook zijn er ruim voldoende vaste drinkmomenten. We kiezen voor gezond met water, koffie, thee, melk en vers fruitsap uit de eigen tuin.

Op pad met de skelters
Vriendschap

Duurzaamheid

Bij de teelt van fruit, groenten en bloemen worden geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest gebruikt. Daarnaast heeft de boerderij een eigen wilgenbos. Met het hout dat uit ons bos komt, stoken we de algemene ruimtes warm. Veel van onze deelnemers vinden het leuk om het hout uit ons bos te zagen en te kloven. Anderen vullen graag de kachels. Jaarlijks neemt het bos evenveel co2 op uit lucht, als dat we uitstoten met onze kachels. Dit maakt de cirkel rond. Op de daken van de Lorr liggen zonnepanelen. Jaarlijks wordt evenveel elektriciteit opgewekt, als dat we verbruiken. Zorgboerderij de Lorr is energieneutraal.

Wil je meer weten over onze mooie zorgboerderij?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes over onze zorgboerderij.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Naam

Door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief geef je toestemming om jou periodiek via e-mail nieuwsbrieven te sturen en ga je akkoord met ons ‘Privacyreglement’.